Jakie możliwości przygotowania napojów kryje w sobie ekspres do kawy? Dlaczego kobiety nie powinny przyrządzać sushi? Jak trafić na listę restauracji oferujących tradycyjne śląskie specjały? – na te i wiele innych kulinarnych pytań odpowiedzieli eksperci z zakresu gastronomii podczas targów FOOD-to-GO, które odbyły się 18 i 19 kwietnia br. w Hali Kapelusz w Parku Śląskim.
Czwarta edycja imprezy na południu Polski, a pierwsza na Śląsku spotkała się z zainteresowaniem ze strony restauratorów nie tylko z Chorzowa czy Katowic, ale i z dalszych miejscowości. Kameralna atmosfera oraz przyjemna lokalizacja imprezy sprzyjały poznawaniu kulinarnych tajników. Podczas targów odbyły się branżowe seminaria learnShopsTM w trakcie których miały miejsce m.in. warsztaty kawowe, show barmańskie, pokaz przyrządzania sushi. Wszystkie prezentacje zyskały sobie uznanie gości i stanowiły świetną okazję do poszerzenia branżowej wiedzy.
Wystawcy biorący udział w targach FOOD-to-GO prezentowali na stoiskach zarówno produkty i półprodukty spożywcze, jak i sprzęt czy opakowania niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym. Proponowane rozwiązania z pewnością znajdą zastosowanie już w trakcie zbliżającego się sezonu wakacyjnego. Organizatorzy targów FOOD-to-GO już dziś zapraszają na kolejną odsłonę imprezy, która będzie miała miejsce w dniach 6-7 lutego 2013 r. w Gdańsku.