Flos Olei Tour w Warszawie

Newsy

Flos Olei Tour w Warszawie

06 czerwca 2014

13 czerwca br. w hotelu Regent (dawny Hyatt) w Warszawie podczas Flos Olei Tour ponad 30 producentów oliwy zaprezentuje swoje produkty. Podczas imprezy będzie również okazja do spróbowania portugalskich produktów gourmet, serów z różnych stron świata, obejrzenia kulinarnego show z pokazaniem czarów oliwnych w kuchni w wykonaniu Marco Ghia z Akademii Kulinarnej Whirpool oraz zakupienia niedostępnego w Polsce przewodnika po oliwach extra vergin Flos Olei Marco Oreggia, który wprowadza nas w świat oliw, regionów i odmian oliwek, z których są produkowane, rankingu najlepszych produktów 2014 r. i wielu innych niespotykanych nigdzie indziej informacji o oliwie.

Pod szyldem Flos Olei pierwotnie powstawał przewodnik po oliwie z oliwek oraz konkurs na najlepsza oliwe extra vergin. Z czasem działalność wzbogaciła się o linie kosmetyków. Następnie powstały stosowne do potrzeb nowoczesnego konsumenta aplikacje na iPad I iPhone. Z czasem powstała inicjatywa Flos Olei Tours – jest to obecnie trzecia edycja tej inicjatywy, której celem jest pokazanie oliwy z oliwek jak największej publiczności na całym świecie.

– Flos Olei Tour to naturalny dla nas kierunek rozwoju działalności. Właściwie od pewnego czasu rozważaliśmy zorganizowanie serii różnego rodzaju spotkań na całym świecie, by zaprezentować prasie i przedstawicielom branży najbardziej interesujące i najlepsze produkty, które opisujemy w naszym przewodniku po oliwach. Po pierwszych doświadczeniach w Wielkiej Brytanii i Niemczech jesteśmy pewni, że należy kontynuować spotkania z wyśmienitą kuchnia i winem, które tak dobrze łączą się z oliwa z oliwek – tłumaczy Marco Oreggia.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym  tego wydarzenia.

Zapraszamy do rejestracji na imprezę pod adresem:

https://flosolei.evenea.pl/