Wczoraj na terenie MTP podczas trwania targów Polagra Gastro poznaliśmy najlepszych finalistów konkursu kulinarnego Primerba Cup. Konkurs oceniali profesjonaliści w składzie: Zenon Hołubowski, Grzegorz Parczewski, Grzegorz Kazubski, Rafał Targosz i Grzegorz Olejarka. W jury technicznym znaleźli się: Rafał Godziemski i Krystian Szopka.
Z ośmiu drużyn, które walczyły w wielkim finale wyłoniono najlepszą trójkę:
1. Szef Drużyny: Michał Kuduk
Kucharz pomocniczy: Dariusz Kuduk
Hotel Grand Sal **** w Wieliczce
2. Szef Drużyny: Jakub Ignyś
Kucharz pomocniczy: Michał Gruda
IBB Andersia Hotel w Poznaniu
3. Szef Drużyny: Przemysław Gryz
Kucharz pomocniczy: Łukasz Ziętek
Restauracja Amber Room w Warszawie
Kolejność miejsc poznamy podczas uroczystej gali, która odbędzie się 25 wrzesnia (środa). Zwycięzca oprócz atrakcyjnych nagród otrzyma nominację do półfinału w KPP w 2014.
Organizatorem konkursu jest firma Unilever Food Solutions, która na polskim rynku jest już od dwudziestu lat.