W dniu dzisiejszym, podczas targów Gastro Trendy 2009 odbył się finał konkursu kulinarnego Primerba Cup. Osiem dwuosobowych drużyn zaprezentowało swoje umiejętności w daniach głównych ze schabu z dzika oraz ciepłych zakąskach z sandacza, z dodatkiem Primerby Knorr. Potrawy oceniało Jury pod przewodnictwem Victora Pena, Executive Chef Unilever z Hiszpanii. Jak ocenili jurorzy, poziom konkursu z roku na rok wzrasta. Uczestnicy coraz odważniej stosują nowoczesne techniki kulinarne. Victor Pena był pod wrażeniem prezentacji potraw na talerzu. Jak jednak podkreślił, priorytetową rolę odgrywa smak. Oficjalne ogłoszenie wyników odbędzie się w dniu jutrzejszym, podczas uroczystej Gali, także napięcie trwa. Na laureatów czeka nagroda 7000 PLN oraz udział w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2010. Laureaci II miejsca otrzymają 5000 PLN, a III miejsca – 3000 PLN. Patronat medialny nad imprezą objął m.in. „Poradnik Restauratora”. Za wszystkich trzymamy kciuki.