Finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej już za nami

Wydarzenia

Finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej już za nami

17 marca 2017

Znamy już finalistę Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. Zwycięzcą została Beata Słomianna ze Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy. Poradnik Restauratora uczestniczył w tym wydarzeniu.

15 marca w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej w Poznaniu odbył się finał konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017. Konkurs ten skierowany był do uczniów szkół gastronomicznych. W finale wystartowało 12 uczniów:

Tomasz Haczkowski z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu;

Marika Karulak z Zespołu Szkół Technicznych w Zbąszynku;

Dariusz Serkis z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim;

Joanna Palińska z Zespołu Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu;

Mateusz Ludwicki z Zespołu Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu;

Daniel Ogonowski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie;

Karolina Krzyżak z Technikum Lider w Lublinie;

Tomasz Siewierski z Technikum Lider w Lublinie;

Grzegorz Królik z Technikum Lider w Lublinie; Piotr Pezowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku;

Beata Słomianna z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy;

Mariusz Jasiński z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku.

Jury pod przewodnictwem Tomasz Purol postanowiło nagrodzić:

I miejsce – Beata Słomianna

II miejsce – Daniel Ogonowski

III miejsce – Grzegorz Królik.

Zwyciężczyni ma zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017. A także otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin. Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solution. Więcej informacji na stronie www.ufs.com.