Już 19 marca w poznańskiej siedzibie Unilever Food Solutions odbędzie się finał jubileuszowego, bo już dziesiątego konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2014″, nad którym patronat medialny sprawuje „Poradnik Restauratora”. Przewodniczący jury, Zenon Hołubowski, po półfinałach podkreślił, że poziom współzawodnictwa stale wzrasta, a walory smakowe potraw świadczą o profesjonalnym podejściu uczestników do konkursu. Młodzi adepci sztuki kulinarnej musieli podać danie główne, którego podstawą był królik z dodatkiem kasztanów. Nagrodami w konkursie są cenne sprzęty, nie tylko kuchenne.
Poniżej lista finalistów:
- Igor Sinoracki z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie
- Michał Ziaja z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Michał Wester z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
- Natalia Ostrowska z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
- Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Michał Socha z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie
- Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu
- Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
- Bartosz Lenkiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp.
- Sandra Skibińska z Zespołu Szkół w Bolechowie
- Dawid Szukała z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp.
- Jakub Sytykiewicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy