Sześciu utalentowanych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski i Mateusz Suliga) stanie do walki o miano najlepszego w Polsce. Późnej przed zwycięzcą już tylko droga do Tallina na europejskie eliminacje, a kto wie może i do Lyonu na wielki finał.
Za stołem jurorskim w jury degustacyjnym oraz przy boksach kandydatów w jury technicznym zobaczymy znakomitych szefów kuchni, autorytety ze świata wielkiej gastronomii.
JURY DEGUSTACYJNE:
Adam Chrząstowski – przewodniczący konkursu, prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland
Kurt Scheller – honorowy przewodniczący jury, Akademia Kurta Schellera
Emmanuel Renaut – honorowy przewodniczący jury, Flocons del Sel *** Francja
Robert Sowa, N31 By Robert Sowa
Dariusz Zahorański, Radisson Blu Sobieski
Marcin Filipkiewicz, Hotel Copernicus
Philip Tessier, prezydent Bocuse d’Or Winners
Philippe Mille, Les Crayères ** Francja
Mariusz Pieterwas, Krew i woda
Tomasz Purol, Blow Up Hall 5050
Dimitri Demjanov – Prezydent Bocuse d’Or Estonia
Francis Cardenau – Prezydent Bocuse d’Or Dania
JURY TECHNICZNE:
Dominik Brodziak – przewodniczący jury technicznego, Panorama, Hotel Park
Konrad Birek, Unilever Food Solutions
Krzysztof Gradzewicz, Radisson Hotel & Suites
Maciej Majewski, La Brasserie Moderne
Marcin Soból, Prezes Euro-Toques
Rafał Targosz, ZaKładka
Nie pozostaje nam nic innego jak zaprosić serdecznie na konkurs, który odbędzie się podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej.
Aut. Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsce.