Wielkimi krokami zbliżamy się do ogólnopolskiego finału „Bitwy na drobiowe smaki II”, podczas którego spośród 15 dwuosobowych drużyn zostanie wyłoniony zwycięzca.
Właśnie zakończyły się etapy regionalne, w których wzięło udział ponad 300 uczniów z klas o profilu gastronomicznym pochodzących z 12 regionów Polski.
Konkurs organizowany był pod patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Euro-Toques Polska.
Wielki finał kulinarnych potyczek odbędzie się w dniach 20-21 kwietnia 2023 roku, na terenie Instytutu Kulinarnego Transgourmet. O tytuł Mistrza Drobiowego Smaku będą walczyć laureaci konkursów regionalnych oraz ewentualni zdobywcy dzikich kart. Dla zwycięzców konkursu organizatorzy przygotowali szereg cennych nagród, które pozwolą dalej rozwijać zainteresowania i pasje młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Więcej na stronie bitwanadrobiowesmaki.pl oraz fanpage’u.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.