17 kwietnia w warszawskim Centrum Domowych Inspiracji odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Filozofia smaku”. To siódme spotkanie z cyklu Akademii Smaku Bosch, których partnerem jest firma Kupiec. Uczestnicy warsztatów mieli okazję poznać filozofię połączeń smakowych w różnorodnych potrawach oraz podzielić się własnymi doświadczeniami kulinarnymi.
Pierwszą część spotkania poprowadziła ekspertka Monika Kucia – dziennikarka i promotorka regionalnych produktów, która opowiedziała o doborze przypraw dającym potrawom zupełnie nowy smak. Po części teoretycznej warsztatów uczestnicy skomponowali dania pod okiem Julity Strzałkowskiej – założycielki serwisu i autorki bloga Wrząca Kuchnia, pełniącej rolę Eksperta Kulinarnego Akademii Smaku Bosch wraz z Anną Kosterną-Kaczmarek z bloga „Czosnek
w pomidorach”. Do warsztatowego menu wykorzystano zdrowe nie nudne produkty marki Kupiec. Ostatnim punktem spotkania było wspólne próbowanie wszystkich przygotowanych przez gości potraw.
Akademia Smaku Bosch to projekt skierowany do wszystkich miłośników gotowania. Comiesięczne warsztaty kulinarne zaplanowane są według tematów przewodnich, które wprowadzą do wspólnego gotowania. Zaproszeni dziennikarze, blogerzy i laureaci konkursów na Facebooku Bosch Home Polska oraz na facebooku Kupiec, będą mieli okazję przygotować potrawy pod okiem eksperta i szefa kuchni podczas 10 kulinarnych warsztatów, które odbędą się na przestrzeni najbliższego roku. Jednym z patronów wydarzenia jest firma Kupiec.
Internetowym centrum warsztatów jest serwis www.akademiasmakuonline.pl, zapowiadający kolejne tematy spotkań.