Marka Garden Gourmet poszerza swoje portfolio bezmięsnych propozycji dla miłośników kuchni wege, wprowadzając na rynek Filet Wegański a’la Rybny. Marka oferuje konsumentom roślinną alternatywę dla panierowanych ryb, która jest w całości wegańska.
Filet Wegański a’la Rybny wyróżnia się smakiem, chrupiącą panierką i teksturą zbliżoną do ryby. Nowość ta to produkt w 100% wegański, przygotowany m.in. z pszenicy i grochu, co sprawia, że ma dużo białka i niską zawartość tłuszczów nasyconych.
Doprawiony cytryną i koprem, filet może zastąpić panierowaną rybę i sprawdzić się jako składnik roślinnego obiadu czy bezmięsnego posiłku. Filet polecany jest zarówno osobom niejedzącym mięsa, jak i tym, które chcą ograniczać produkty pochodzenia zwierzęcego w swojej diecie.
Nasza najnowsza, a’la rybna propozycja z pewnością pozwoli urozmaicić talerze konsumentów, także w okresie Świąt. Jest to doskonała alternatywa dla tradycyjnych potraw rybnych, która – dzięki swojemu smakowi i teksturze zbliżonej do białej ryby – z powodzeniem sprawdzi się w kompozycji np. z ziemniakami i surówką lub jako składnik ulubionej sałatki – podkreśla Bartosz Dmowski, CEE Business Development Manager Garden Gourmet, Nestlé Polska.
Filet Wegański a’la Rybny jest już dostępny w sprzedaży stacjonarnej – każdy miłośnik roślinnych potraw znajdzie go w hipermarketach Carrefour.
W Polsce w ofercie marki Garden Gourmet znajduje się również wiele innych alternatyw dla mięsa, idealnych dla smakoszy kuchni wege. Obok nowego Fileta Wegańskiego a’la Rybnego, są to m.in.: Wegański Kotlet Mielony, Wegański Falafel, Wegańskie Fileciki, Klopsiki Warzywne, Sensational Burger, Sensational Mielone, Nuggetsy Roślinne, Sznycel Roślinny, Klopsiki Roślinne, Burger Roślinny.
Więcej informacji (wraz z przepisami) można znaleźć na stronie https://www.gardengourmet.pl/.