Warszawskie hotele z grupy PHH: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, Renaissance Warsaw Airport Hotel oraz Regent Warsaw Hotel przygotowały specjalną ucztę kulinarną w amerykańskim stylu – Festiwal Steków, który rozpoczął się wraz z początkiem września i potrwa aż do końca października. Na gości czeka również motoryzacyjna niespodzianka – kolekcjonerskie wersje motocykli.
To już kolejna edycja Festiwalu Steków. Poprzednia edycja organizowana była w hotelu Courtyard, natomiast w tym roku dołączył również warszawski hotel Renaissance oraz Regent. Nasi wybitni szefowie kuchni opracowali nowe, wyjątkowe receptury dań, które z pewnością zadowolą wszystkich miłośników dobrego mięsa. To będzie doskonała okazja do skosztowania wysokiej jakości sezonowanej wołowiny w najlepszym wykonaniu – mówi Artur Derela, dyrektor Renaissance Warsaw Airport Hotel.
Szefowie kuchni warszawskich hoteli, Piotr Lasecki, Volker Muehrer i Andrzej Bryk stoją na straży autorskiej receptury dań specjalnie przygotowanych na to wydarzenie. Podczas festiwalu w menu można znaleźć m.in. carpaccio z wędzonej polędwicy, hamburger z sezonowanej wołowiny, kanapkę w amerykańskim stylu Reuben, New York Steak, T-Bone Steak oraz absolutny hit – Porterhouse Steak.
Przy komponowaniu menu inspirowaliśmy się kuchnią amerykańską, ale chcieliśmy ją pokazać
w polskim wydaniu. Nasze wieloletnie doświadczenie pozwoliło nam przygotować autorskie receptury, które w połączeniu ze świeżymi polskimi produktami tworzą wyjątkową kompozycję smaków – mówi Piotr Lasecki, szef kuchni Courtyard by Marriott Warsaw Airport Hotel.
Do przygotowania wszystkich steków w menu użyliśmy sezonowego mięsa wyłącznie od polskich producentów, co tylko pokazuje, że nie trzeba importować produktów z całego świata, aby stworzyć światową kuchnię w naszej restauracji Venti-tre – dodaje Volker Muehrer, szef kuchni w Regent Warsaw Hotel.
Zapraszamy do skorzystania ze specjalnej oferty stekowej i odwiedzenia naszej restauracji Challange’32 w hotelu Renaissance. To co wyróżnia nasze steki to sposób ich przygotowania. Wszystkie steki są przygotowywane na specjalnych cedrowych deskach, co zapewnia niepowtarzalny aromat – zachęca Andrzej Bryk, szef kuchni Renaissance Warsaw Airport Hotel.
Dodatkowo, dla wszystkich fanów motoryzacji w hotelowym lobby oraz restauracji Renaissance Warsaw Airport i Courtyard by Marriott Warsaw Airport wystawione zostały dekoracje w stylu amerykańskim, w tym kolekcjonerskie wersje motocykli. Wszystkie atrakcje są dostępne dla gości zarówno tych hotelowych, jak i restauracyjnych. Festiwal Steków w warszawskich hotelach to nie tylko świetna okazja do kulinarnej uczty, ale również możliwość zobaczenia oryginalnych amerykańskich motocykli, a przy okazji zrobienia pamiątkowego zdjęcia.