20-21 czerwca w Dębowym Dworze w Rudzie Różanieckiej odbędzie się Festiwal Ryb z Roztocza. Konkurs ten jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.
Jest to konkurs dla profesjonalnych kucharzy. W jury zasiądą m.in. Jarosław Uściński — prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC), Mirosław Reszczyk — skarbnik OSSKiC, Piotr Szczypior Szczygielski — członek Zarządu OSSKiC i sekretarz projektu, Kurt Scheller — honorowy prezes OSSKiC, a także reprezentujący Podkarpacie: Kamil Tłuczek — dwukrotny zwycięzca Smaków Galicji, Marcin Purgacz — ambasador Podkarpackich Smaków i dyrektor Zespołu Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie, Maciej Grubman — szef kuchni w Irish Pub & Steakhouse.
Organizatorami Konkursu Kulinarnego „Smaki Galicji“ (dalej zwanego “Konkursem”) odbywającego się w ramach Festiwalu Ryby z Roztocza jest Dębowy Dwór w Rudzie Różanieckiej.
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i merytorycznej pomocy Partnerów: Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Rybackiej Lokalnej Grupy Działania Roztocze (RLGD).
Wszystkie zgłoszenia konkursowe należy przesyłać drogą elektroniczną do dnia 16 czerwca na adres: szczygielski.piotr@interia.pl
W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub telefon 607 277 097.
Zakwalifikowane do udziału w finale konkursu ekipy kucharskie zostaną poinformowane drogą elektroniczną.
Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w finale konkursu podana zostanie do publicznej wiadomości do dnia 17 czerwca.
Zakwalifikowane ekipy kucharskie zobowiązane są do potwierdzenia swojego udziału w Konkursie do dnia 18 czerwca (drogą elektroniczną na adres: szczygielski.piotr@interia.pl).
Brak potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie w wyznaczonym czasie, skutkować będzie dyskwalifikacją i zastąpienie ekipy ekipą rezerwową.