Festiwal Makaronów  powrócił do Pizza Hut

Newsy

Festiwal Makaronów powrócił do Pizza Hut

07 października 2011

Festiwal Makaronów jesienią powraca do menu restauracji Pizza Hut. Smakosze dań inspirowanych kuchnią śródziemnomorską mogą cieszyć się jeszcze bogatszą ofertą – w menu pojawiły się trzy nowe smaki makaronowych dań.

– Makarony to jeden z trzech głównych filarów, na których opiera się menu Pizza Hut. Koncepcja Festiwalu powstała przy założeniu, że wyjście z przyjaciółmi czy rodziną na kolację do restauracji nie musi wiązać się z poważnymi kosztami, a do tego może być okazją do świetnej zabawy w gronie najbliższych – powiedziała Agnieszka Skarul, Brand Manager Pizza Hut W ramach oferty „Festiwal Makaronów” płacąc zaledwie 24,90 zł można spróbować wszystkich dań makaronowych Pizza Hut. A wybór jest naprawdę szeroki! Makarony Pizza Hut dzielą się na klasyczne, takie jak Tagliatelle Molto Bene czy Spaghetti di Carne, a także zapiekane w piecu, do których należą między innymi Farfalle di Concretto czy Farfalle di Pollo. Są także Makaronowe Specjalności, które wyróżniają się oryginalną formą podania autorstwa Pizza Hut, a wśród nich najbardziej popularne Pasta Rolls Bolognese oraz Pasta Rolls Spinachi.

W jesiennej odsłonie Festiwalu Makaronów pojawiły się 3 nowe propozycje makaronowych dań. Na amatorów ostrego smaku czeka Spaghetti HOT PEPPERONI. W zestawie makaronów zapiekanych w piecu pojawiło się FARFALLE SPINACHI ze szpinakiem, serem feta i dodatkiem sosu beszamelowego. Z kolei TAGLIATELLE a BROCOLI to aromatyczne połączenie brokułów, szynki i zestawu śródziemnomorskich przypraw.

Oferta obowiązuje do 7 listopada 2011 roku we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską.