19 września br. odbyła się druga edycja festiwalu kulinarnego Wine & Food Noble Night, podczas którego dwanaście znakomitych polskich restauracji rywalizowało o miano mistrzów sztuki kulinarnej i prestiżowe Rekomendacje Noble Concierge. Wine & Food Noble Night jest wyjątkowym wydarzeniem towarzyskim, a jego głównym motywem jest festiwal kulinarny, w którym uczestnikami są wykwintne i starannie wyselekcjonowane restauracje z całej Polski. Podobnie jak przed rokiem, festiwal odbył się na specjalnie przystosowanych do tej okazji Wyścigach Konnych na warszawskim Służewcu. Na przestrzeni 4 tys. m2 zaproszeni goście w atmosferze szyku i elegancji delektowali się najlepszymi smakami w mieście. W tegorocznej rywalizacji udział wzięły restauracje: Mandarin, Restauracja w Willi Decjusza, Papaja, Dom Zdrojowy, Restauracja Copernicus z grupy Likus, Restauracja Sandacz, Restauracja Romantyczna z grupy Hoteli SPA Dr. Ireny Eris, V4 – Restauracja Hotelu Velaves, GAR, The Oriental, Questo-E-Quello oraz Lemongrass. Konkursowi towarzyszyły spektakularne pokazy mistrzów kuchni: Karola Okrasy, Pascala Brodnickiego i Josepha Seeletso, którzy na oczach gości festiwalu ukazywali tajniki doskonałej kuchni i dobrego smaku. Gośćmi festiwalu, a jednocześnie jury byli zaproszeni przez Noble Bank klienci banku. Do dyspozycji ponad 900 osób było kilka tysięcy porcji wyśmienitej sztuki kulinarnej. Tegoroczne laury i prestiżowe Rekomendacje Noble Concierge zdobyły Restauracja Lemongrass w kategorii „Przystawka” za smażone tosty z krewetkami i sezamem serwowane z sosem słodko-ostrym, Restauracja Copernicus w kategorii „Danie Główne” za pierś perliczki w słodkiej pomadzie z karczochami i Restauracja The Oriental w kategorii „Deser” za czekoladową truflę z pistacją, kardamonem i gorzką czekoladą. Ważnym wydarzeniem podczas festiwalu była część poświęcona kulturze wina. Koneserzy tego trunku mieli do dyspozycji strefy sommelierskie, w których mogli poznać smak i barwę znakomitych win z różnych stron świata. Uzupełnieniem palety win był bar z renomowanymi rodzajami whisky Single Malt. Oprawę muzyczną wieczoru zapewnił All Jazz Noble Band, którego instrumentarium i repertuar nawiązuje do złotych lat big-bandów i królowania swingu na salonach. – Jesteśmy ogromnie zadowoleni, że po raz drugi udało nam się zrealizować największe i najbardziej ekskluzywne przedsięwzięcie kulinarne w Polsce. Rynek restauracji podlega bardzo dynamicznym zmianom. Z roku na roku pojawia się coraz więcej, coraz lepszych i jeszcze bardziej wykwintnych restauracji. Naszym zadaniem jest wyselekcjonowanie kilkunastu z nich do czołówki konkursu i umożliwienie naszym klientom wyboru tych trzech, które zaprezentują najlepsze dania w swoich kategoriach – powiedział Michał Kulka, Prezes Zarządu Noble Concierge – Cieszy nas również fakt, że Festiwal Wine & Food Noble Night mimo krótkiej historii zdołał już wpisać się do kalendarza imprez towarzyskich w których warto brać czynny udział. W tegorocznej edycji, oprócz klientów, zaprosiliśmy również największe osobistości świata kultury, mediów i biznes – dodał.