Złote ciupagi oraz nominację do KPP wraz z czekiem w wysokości 1500 zł wygrała drużyna Restauracji Riding Club z Radzionkowa w składzie: Paweł Grabowski, Adam Szajner. Przygotowali oni: Jagnięcinę z ozorkami, nerkami, grasicą w z jabłkiem, duszonym chrzanem oraz bobem. Kucharze Riding Club otrzymali również puchary od Burmistrz Miasta Skoczowa oraz Starosty Cieszyńskiego. Drugie miejsce zajęli kucharze z restauracji Dwór Bismarcka, Mysłowice – Andrzej Łabędzki, Zbigniew Jaworski za przyrządzenie: Jagnięciny po galicyjsku. Na trzecim miejscu znaleźli się Paweł Odrzygóźdź, Kamil Mamerski z Hotelu Westin, Warszawa z potrawą Duet jagnięcy w towarzystwie kaszy jaglanej, warzyw i sosu śliwkowego.
Jury VIP w składzie Paweł Malewski, Prezes Stalgast; Zbigniew Szeląg (Polska Akademia Sztuki Kulinarnej), Frantisek Bokorka, Zuzanna Urbanowicz (Kulinarny Puchar Polski) wręczyli puchar Jury Vip zwycięskiej drużynie Restauracji Riding Club. Natomiast Zbigniew Szeląg, Dariusz Tadeusz Wójcik (Polska Akademia Sztuki Kulinarnej) wręczając swój puchar wyróżnili Kucharzy z Hotelu Hugo za: „Twórcze połączenie tradycji z nowoczesnością”, dzięki potrawie: Comber jagnięcy podany na pomidorowo-porzeczkowym chutney w asyście puree z bobu z nutą mięty, zielonymi szparagami, wędzoną pianką. Euro – Toques Polska oraz Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny za najlepszą aranżację potrawy uhonorowało Alberta Kempys, Dawida Konior z Restauracji BLU Bielsko-Biała, którzy przyrządzili: Gicz jagnięcą z kaszą jaglaną, gąbką rozmarynową i pianą grzybową.
Fot. Jagoda Sojka