Czekoladowe fontanny, cukierkowe piramidy, czekoladowa kolejka i czekoladowy pokaz mody – to tylko namiastka tego, co można było zobaczyć podczas Międzynarodowego Festiwalu Czekolady i Słodyczy. Najwięksi polscy producenci czekolady, mistrzowie cukiernictwa oraz najzdolniejsi rzemieślnicy prezentowali swój kunszt podczas słodkiego święta, które odbyło się w Warszawie w dniach 14-16 listopada. Organizatorem tego przedsięwzięcia było Expo Sweet Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych. Oficjalne otwarcie uświetnił pokaz sukni haute couture zaprojektowanych przez Agnieszkę Maciejak, a wykonanych w całości z czekolady przez mistrzynię cukiernictwa, Joannę Klimas-Profus z Pracowni Rarytasów firmy E. Wedel. Na stosikach manufaktur czekoladowych i firm cukierniczych było można poznać tajniki tworzenie pralin, figur czekoladowych czy dekorowania tortów w stylu angielskim.