3-6 czerwca br. Hotel Krasicki**** gościł producentów i znawców serów z kraju i zagranicy. W ramach Festiwalu „Czas Dobrego Sera”, którego pomysłodawcą byli członkowie Organizacji Slow Food pochodzący z Lidzbarka Warmińskiego mieliśmy okazję uczestniczenia w profesjonalnej degustacji serów czy też obserwacji produkcji gatunków niszowych nieskończonych form mleka. Odbył się również konkurs na najsmaczniejszy ser, w którym jury nagrodziło ser gouda z kozieradką Sylwestra i Lucyny Wańczyków z Krzeszowa koło Jeleniej Góry. Wyróżnieni zostali także Jolanta i Paweł Pazdrowscy za świeży ser kozi, Honorata i Tomasz Strubińscy za kozi ser wędzony oraz Bożena Sokołowska za kozią chałwę. Organizator festiwalu- Slow Food Polska, Gospodarz – Burmistrz i miasto Lidzbark Warmiński, Partner strategiczny Hotel Krasicki****, Patronat Honorowy – Marszałek Województwa warmińsko-mazurskiego.