Festiwal Burgerów w hotelach Starwood Hotels

Wydarzenia

Festiwal Burgerów w hotelach Starwood Hotels

08 maja 2015

Jeszcze nigdy kulinarna podróż po najciekawszych zakątkach świata nie była tak prosta. W tym roku zabiera      w nią klasyczny, amerykański duet – burger i whiskey Jack Daniel’s. Do końca maja tandem zza oceanu gości na Festiwalu Burgerów, który trwa w 4 hotelach Starwood Hotels.

Whiskey z Lynchburga doskonale komponuje się z jedzeniem i podkreśla jego smak. Sprawia, że mięso, zwłaszcza soczysta wołowina, staje się jeszcze bardziej delikatne i kruche. Wiedzą o tym miłośnicy burgerów. Jednak w tym roku klasyczny amerykański burger zostanie urozmaicony o nietypowe składniki.

Inspiracją do stworzenia oryginalnych kompozycji, stały się podróże kulinarne po świecie, w które udali się szefowie kuchni hoteli Starwood Hotels. To dzięki ich kreatywności, do końca maja można spróbować propozycji burgerów z udziałem charakterystycznych dla poszczególnych krajów składników. Wraz z whiskey udamy się do: Australii (burger Surf and Turf), Chorwacji (Dalmatia Burger), Włoch (Burger Romano) i Polski (Warsaw Burger). Niewątpliwą ciekawostką degustacji będzie burger Monteverest – prawdopodobnie największy burger w Polsce.

Festiwal potrwa do 31 maja. Degustacje odbywają się w Hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu (restauracje SomePlace Else) oraz w warszawskim Hotelu Westin (JP’s Bar).