Festiwal Burgerów w Destigo Hotels

Aktualności

Festiwal Burgerów w Destigo Hotels

Do 31 sierpnia trwa pierwsza edycja Festiwalu Burgerów w Destigo Hotels. W ramach wydarzenia restauracje hotelowe z całej Polski prezentują autorskie burgery inspirowane lokalnymi tradycjami oraz regionalnymi smakami.

Każdy z uczestniczących hoteli przygotował limitowane propozycje, które łączą starannie dobrane składniki, kreatywność szefów kuchni oraz kulinarne dziedzictwo poszczególnych regionów. To wyjątkowa kulinarna podróż przez różnorodne smaki – od Pomorza, przez Tatry, Mazury, aż po Małopolskę.

Wśród festiwalowych propozycji znajdziemy m.in.:

Burger z pomuchla z salsą chimichurri i marynowanym awokado (Hotel Różany Gaj, Gdynia)

Burger z dorszem w piwnym cieście z coleslawem i świeżymi warzywami (Hotel Shuum, Kołobrzeg)

Burger z gęsiną i sosem ze śliwki, inspirowany polską kuchnią tradycyjną (Hotel Aqua, Sopot)

Klasyczny burger z wołowiny w stylu fine dining (Hotel Haffner, Sopot)

Burger z jagnięciną i sezonowymi warzywami z górskim charakterem (Hotel Aquarion, Zakopane)

Burger z serem tylżyckim i widokiem na jezioro (Hotel Mikołajki Leisure & SPA)

Burger a’la pizza z sosem pomidorowym i włoskimi dodatkami (Hotel Wyndham Grand, Kraków)

Burger z camembertem i żurawiną, czyli francuski akcent w samym sercu Małopolski (H15 Hotel Francuski, Kraków)

Burger Wielkopolski z bułką ziemniaczaną i regionalnym serem (Hotel Altus, Poznań)

Burger z wołowiną black angus i majonezem truflowym (Hotel H15 Boutique, Warszawa).

 

źródło: Destigo Hotels

oprac. H.Handkowska