Do 31 sierpnia trwa pierwsza edycja Festiwalu Burgerów w Destigo Hotels. W ramach wydarzenia restauracje hotelowe z całej Polski prezentują autorskie burgery inspirowane lokalnymi tradycjami oraz regionalnymi smakami.
Każdy z uczestniczących hoteli przygotował limitowane propozycje, które łączą starannie dobrane składniki, kreatywność szefów kuchni oraz kulinarne dziedzictwo poszczególnych regionów. To wyjątkowa kulinarna podróż przez różnorodne smaki – od Pomorza, przez Tatry, Mazury, aż po Małopolskę.
Wśród festiwalowych propozycji znajdziemy m.in.:
Burger z pomuchla z salsą chimichurri i marynowanym awokado (Hotel Różany Gaj, Gdynia)
Burger z dorszem w piwnym cieście z coleslawem i świeżymi warzywami (Hotel Shuum, Kołobrzeg)
Burger z gęsiną i sosem ze śliwki, inspirowany polską kuchnią tradycyjną (Hotel Aqua, Sopot)
Klasyczny burger z wołowiny w stylu fine dining (Hotel Haffner, Sopot)
Burger z jagnięciną i sezonowymi warzywami z górskim charakterem (Hotel Aquarion, Zakopane)
Burger z serem tylżyckim i widokiem na jezioro (Hotel Mikołajki Leisure & SPA)
Burger a’la pizza z sosem pomidorowym i włoskimi dodatkami (Hotel Wyndham Grand, Kraków)
Burger z camembertem i żurawiną, czyli francuski akcent w samym sercu Małopolski (H15 Hotel Francuski, Kraków)
Burger Wielkopolski z bułką ziemniaczaną i regionalnym serem (Hotel Altus, Poznań)
Burger z wołowiną black angus i majonezem truflowym (Hotel H15 Boutique, Warszawa).
źródło: Destigo Hotels
oprac. H.Handkowska