8-14 sierpnia Fagor Industrial zapewnił obsługę gastronomiczną na tegorocznym Transatlantyk Festival Poznań. Firma zaprezentowała możliwości swojego profesjonalnego sprzętu gastronomicznego do obsługi wydarzeń masowych. Piece konwekcyjno-parowe z linii Advance i szybkoschładzarki wykorzystano do przygotowania posiłków podczas 5 kolacji Kina Kulinarnego, przygotowanych dla 750 gości. Dania serwowane były przez kucharzy współpracujących z Fagor Industrial. Goście mieli okazję skosztować m.in. sezonowy ramen na gęsim bulionie, tataki z sezonowanej wołowiny rasy angus, kurki, pok choy oraz jajo przepiórcze przygotowane przez Kubę Korczaka, czy passanda z podhalańskiej jagnięciny, różę, żółtego buraka, czarnuszkę i Witosławski miód lipowy, przygotowane przez Ewę Malikę Szyc Juchnowicz. Festiwal Transatlantyk powstał z inicjatywy polskiego laureata Oscara, Jana A.P. Kaczmarka, jako artystyczna platforma, która poprzez muzykę i film buduje silniejsze związki między społeczeństwem, sztuką i środowiskiem oraz inspiruje dyskusje na aktualne tematy społeczne.