Oprócz oferty biznesowej można będzie zobaczyć Najpiękniejszy Tort Świata (I miejsce w Mediolanie), kilka mistrzowskich konkursów cukierniczych, pokazy prowadzone przez utytułowanych mistrzów na stoiskach firm, a dla kucharzy, prawdziwe źródło deserowej inspiracji – Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deserów – czyli konkurs, w którym mogą startować tylko lokale gastronomiczne. Walka na pewno będzie zacięta, bo organizatorzy przygotowali rekordową pulę nagród finansowych, a w eliminacjach wyłoniono bardzo silne ekipy.
Koniecznie przyjeżdżajcie do Warszawy do hali Expo XXI na ulicę Prądzyńskiego 12/14. Na czytelników Poradnika Restauratora będą czekać na stoisku Organizatora, tuż obok recepcji głównej, podwójne bezpłatne wejściówki na całe targi Expo Sweet.
Jak je otrzymać? Na hasło – Poradnik Restauratora – każdy właściciel lub pracownik lokalu gastronomicznego otrzyma taką wejściówkę. Jednakże osoba taka musi zostawić swoją firmową wizytówkę z lokalu, w którym pracuje.
Do zobaczenia na Expo Sweet! Więcej informacji na www.exposweet.pl.