European Barbecue Championship

Newsy

European Barbecue Championship

25 kwietnia 2014

19 – 21 czerwca br. zapraszamy do Doliny Charlotty na European Barbecue Championship 2014. Organizatorem jest Grzegorz Kazubski Polish BBQ Association.

19 Czerwiec

12.00 – 16.00 – Rejestracja teamów Mistrzostw Polski i ME, przydział i budowa stanowisk konkursowych

2. 16.00 – 17.00 – Odprawa kapitanów drużyn losowanie drużyn do „Kusiciela”

17.00 – 18.00 – Pobranie towaru do zawodów i „Kusiciela”.

18.00 – 19.00 – Parada

19:00  – 22.00 – Wspólna kolacja dla zespołów i gości.

20 Czerwca – Konkurs Kusiciela

11.00 – 19.00 –  Konkurs Kusiciela

12.00 – 13.00 – Szkolenie, odprawa i przysięga Jury MP i ME.

14.00 – 16.00 – Szkolenie z technik BBQ dla teamów

21 Czerwca – Konkurs Mistrzostwa Europy i Polski BBQ

11.00  Danie Narodowe

11: 30 Danie nr 1. Ryba

12: 00 Danie nr 2 Kurczak

12: 30 Danie nr 3 Żeberka wieprzowe

13: 00 Danie nr 4. Wieprzowina

13: 30 Danie nr 5. Wołowina

14: 00 Deser

18: 00 – 20: 00 Rozdanie nagród

20: 30 – występ gwiazdy wieczoru.

22 Czerwiec

900 – 12.00 – Wyjazd ekip startujących w konkursie.

 

Każdy team musi podać nazwę z adresem kontaktowym i e-mail.

Każdy team musi wysłać aplikację (polskie teamy po polsku zagraniczne po angielsku) do organizatora (Grzegorz Kazubski: grzegorz.kazubski@makro.pl do dnia 15 maja br.

Wpisowe wynosi 200 Euro dla każdego teamu

Wpisowe należy opłacić po otrzymaniu faktury od organizatora w terminie do 25 maja br. Wpisowe zostanie zwrócone po konkursie.

Wszelkie zapytania dot. rezerwacji noclegów osoby zainteresowane powinny kierować bezpośrednio:

Dolina Charlotty przyjmuje rezerwację dla Organizatorów i Teamów.

e-mail: bbq2014@charlotta.pl

Telefon: (59) 847 43 49

 

Lokalna Organizacja Turystyczna w Ustce przyjmuje rezerwacje od pozostałych  osób zainteresowanych (osoby indywidualne, jury).

Osoba kontaktowa

Włodzimierz Wolski, Dyrektor

e-mail: lot.ustka@op.pl

Telefon: (59) 814 71 70; 509-668-031