19 – 21 czerwca br. zapraszamy do Doliny Charlotty na European Barbecue Championship 2014. Organizatorem jest Grzegorz Kazubski Polish BBQ Association.
19 Czerwiec
12.00 – 16.00 – Rejestracja teamów Mistrzostw Polski i ME, przydział i budowa stanowisk konkursowych
2. 16.00 – 17.00 – Odprawa kapitanów drużyn losowanie drużyn do „Kusiciela”
17.00 – 18.00 – Pobranie towaru do zawodów i „Kusiciela”.
18.00 – 19.00 – Parada
19:00 – 22.00 – Wspólna kolacja dla zespołów i gości.
20 Czerwca – Konkurs Kusiciela
11.00 – 19.00 – Konkurs Kusiciela
12.00 – 13.00 – Szkolenie, odprawa i przysięga Jury MP i ME.
14.00 – 16.00 – Szkolenie z technik BBQ dla teamów
21 Czerwca – Konkurs Mistrzostwa Europy i Polski BBQ
11.00 Danie Narodowe
11: 30 Danie nr 1. Ryba
12: 00 Danie nr 2 Kurczak
12: 30 Danie nr 3 Żeberka wieprzowe
13: 00 Danie nr 4. Wieprzowina
13: 30 Danie nr 5. Wołowina
14: 00 Deser
18: 00 – 20: 00 Rozdanie nagród
20: 30 – występ gwiazdy wieczoru.
22 Czerwiec
900 – 12.00 – Wyjazd ekip startujących w konkursie.
Każdy team musi podać nazwę z adresem kontaktowym i e-mail.
Każdy team musi wysłać aplikację (polskie teamy po polsku zagraniczne po angielsku) do organizatora (Grzegorz Kazubski: grzegorz.kazubski@makro.pl do dnia 15 maja br.
Wpisowe wynosi 200 Euro dla każdego teamu
Wpisowe należy opłacić po otrzymaniu faktury od organizatora w terminie do 25 maja br. Wpisowe zostanie zwrócone po konkursie.
Wszelkie zapytania dot. rezerwacji noclegów osoby zainteresowane powinny kierować bezpośrednio:
Dolina Charlotty przyjmuje rezerwację dla Organizatorów i Teamów.
e-mail: bbq2014@charlotta.pl
Telefon: (59) 847 43 49
Lokalna Organizacja Turystyczna w Ustce przyjmuje rezerwacje od pozostałych osób zainteresowanych (osoby indywidualne, jury).
Osoba kontaktowa
Włodzimierz Wolski, Dyrektor
e-mail: lot.ustka@op.pl
Telefon: (59) 814 71 70; 509-668-031