EuroGastro 2013 – dzień drugi – Kulinarny Talent 2013

Newsy

EuroGastro 2013 – dzień drugi – Kulinarny Talent 2013

22 marca 2013

Drugiego dnia targów, tj. 21 marca, Robert Sowa poprowadził jubileuszową piątą edycję swojego autorskiego Konkursu Sztuki Kulinarnej “Kulinarny Talent 2013”. Celem tej inicjatywy jest wyłonienie wybitnych talentów, aktywizacja i stymulacja rozwoju zawodowego młodych kucharzy, a także poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii.

Po dniu pełnym kulinarnych wrażeń jury techniczne w składzie: Jerzy Pasikowski, Grzegorz Kazubski, Tomasz Borucki i Marcin Budynek oraz jury degustacyjne: Ula Chincz, Anna Popek, Michał Olszański, Tomasz Iwan i Marcin Mroczek wyłoniło laureatów konkursu “KULINARNY TALENT 2013”. Oto oni:

1 miejsce zdobył Kacper Maziuk (Hotel Sheraton Sopot; szef rekomendujący: Krystian Szidel

2 miejsce przypadło Krzysztofowi Pawlikowi (Restauracja Amber Room Warszawa; szef rekomendujący: Robert Skubisz) 

3 miejsce zajął Piotr Kuziela z Warszawy rekomendowany przez Kurta Schellera.