7 października w Świeciu odbędzie się ogólnopolski konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych o „ Złotą Kurkę”. Tematem konkursu jest kurka zielona nóżka. Podczas imprezy będzie można wybrać się również na panele dyskusyjne pt.: Kwiaty jadalne – zastosowanie w gastronomii (Zosia Lawenda), Nowości „Bonduelle” (Krzysztof Zilski), Fast food na najwyższym poziomie (Robert Kozmiński), a także pokaz kuchni molekularnej (Jean Boss), pokaz „Top Chef” (Adam Kowalewski), warsztaty Carvingowe – Carving Team Poland oraz show kulinarne „Bonduelle” (Tomasz Welter). Organizatorem konkursu jest Vistula Hotel Świecie.
Jury Konkursu:
Jean Boss
Krzysztof Szulborski
Mariusz Gachewicz
Zofia Lawenda
Grzegorz Parczewski.
Kontakt organizacyjny – Tomasz Welter (728-392-110)
Dane organizatora:
Vistula Hotel w Świeciu
Bydgoska 1, 86-100 Świecie
tel. 52-33-24-001, 52-33-24-002
zgłoszenia: konkurs@vistula-hotel.pl