W ramach konkursu wszyscy uczestnicy muszą przygotować dwa dania. W tej edycji są to sum oraz przepiórka. Ponadto kucharze powinni wykonać także dwa sosy, wykorzystać co najmniej trzy dodatki oraz wpleść do potraw składnik pokazujący wpływ tradycji kulinarnej swojego kraju. Konkurs odbywa się bez udziału publiczności.16 października o godzinie 17.15 (czasu estońskiego) przewodniczący jury szef Philip Tessier ogłosi wyniki i dowiemy się kto wejdzie do wielkiego finału w Lyonie. Przypominamy, że tylko 10 najlepszych drużyn pojedzie w czerwcu do Francji.
TEAM POLAND 2020:
Jakub Kasprzak candidate
Patryk Paczkowski – commis
Tomasz Purol – coach
Dominik Brodziak – II coach
Adam Chrząstowski / jury member
Jacek Krawczyk Team Manager
Relacja na żywo:
www.facebook.com/bocusedorpoland/
Poradnik Restauartora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
oprac. red.