W ostatnich tygodniach na mapie Polski pojawiły się dwa nowe lokale Da Grasso. Przed Świętami otwarto pizzerię Da Grasso w Krakowie na ulicy Czarnowiejskiej, natomiast, już od 12 stycznia, pyszną pizzę Da Grasso zjeść można także w Starogardzie Gdańskim.
Lokal w Krakowie na ulicy Czarnowiejskiej 97 został otwarty na nowo 20 grudnia 2012 r. Od lipca 2012 roku pizzeria ta była remontowana – teraz odwiedzić można miejsce nie tylko posiadające odświeżone, ale także dwukrotnie większe wnętrze. Franczyzobiorca, dla którego jest to już drugi lokal w sieci Da Grasso, zaprasza na śniadania, wyśmienite makarony oraz oczywiście pyszną pizzę.
W pobliżu znajdują się wydziały oraz akademiki Akademii Górniczo-Hutniczej, więc zapewne to właśnie studenci będą częstymi gośćmi pizzerii.
Kolejne otwarcie miało miejsce w Starogardzie Gdańskim 12 stycznia. Pizza Da Grasso wróciła do tego miasta po nieobecności spowodowanej remontem siedziby pizzerii, która mieści się w jednym z lokali przy ulicy Armii Krajowej 9. Z powrotu Da Grasso na pewno ucieszą się mieszkańcy okolicznego osiedla, ale także uczniowie dwóch okolicznych szkół i przedszkola, których Franczyzobiorca zaprasza między innymi na pyszną pizzę, w tym pizzę w rozmiarze mini 24 cm, zestawy obiadowe oraz specjalne propozycje z Menu Junior. Dla najmłodszych przygotowany został także kącik, gdzie dzieci ciekawie mogą spędzić czas. W dniu otwarcia pizzerri zorganizowano również sampling dla pracowników największych miejscowych firm i urzędów.
Ponowne otwarcia są dla nas bardzo ważne, ponieważ udowadniają, że mimo kryzysu nie cofamy się, ale cały czas myślimy o rozwoju i nie spoczywamy na laurach. Nawet jeśli w zeszłym roku z różnych powodów zamknęliśmy kilka lokali, to wracamy do tych miejsc i na pewno nie pozwolimy o sobie zapomnieć – mówi Magdalena Piróg, wiceprezes zarządu Da Grasso.
Sieć cały czas poszukuje nowych franczyzobiorców. Obecnie szczególnie poszukiwane są osoby chętne do współpracy między innymi w Opolu, Pile i Środzie Wilekopolskiej. Aby zostać franczyzobiorcą sieci Da Grasso nie trzeba mieć doświadczenia w prowadzeniu biznesu, jednak, jak zaznacza Magdalena Piróg, takie doświadczenie na pewno jest pomocne, zwłaszcza w kontekście zarządzania pracą zespołu. Jeśli chodzi o kwestie lokalowe, to minimalna powierzchnia potrzebna do inwestycji to ok. 100 metrów kwadratowych. Koszty przystosowania lokalu do działalności zależą od jego stanu technicznego i wahają się od 150 do 350 tysięcy złotych.
Więcej informacji o Sieci Da Grasso:
Da Grasso to największa sieć pizzerii w Polsce, obejmująca niemal 200 pizzerii zlokalizowanych
w 150 miastach. Znakiem rozpoznawczym sieci jest 75 rodzajów pizzy serwowanych z unikalnymi w smaku, zawsze świeżymi sosami, w tym z kultowym sosem czosnkowym. Jej oferta jest jednak nieustannie rozbudowywana – wprowadzane są przekąski, makarony, sałaty, a przede wszystkim oferty specjalne z cyklu Smaki Da Grasso.
Najwyższa jakość, smak potraw, a także doskonała obsługa w naszych pizzeriach zostały wielokrotnie docenione przez specjalistów z branży, oraz, co dla nas szczególnie ważne, przez Klientów.
Najważniejsze nagrody i wyróżnienia:
- 2010, 2009, 2008, 2007 złoty Laur Konsumenta
- 2012, 2010 Jakość Obsługi
- 2009 Jakość Roku
- 2008 Hermes w kategorii – sieć restauracji
- 2008 Grand Prix Konsumenta
- 2006 srebrny Laur Konsumenta