Drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym

Newsy

Drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym

11 sierpnia 2009

Czy da się ugotować pyszne danie na odwróconym żelazku do prasowania? Czy można przyrządzić elegancką potrawę tylko za pomocą grzałki do herbaty? 15 sierpnia w Mielnie odbędą się drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym! Na oczach publiczności najlepsze ekipy mistrzów kulinarnych będą przygotowywać konkursowe potrawy wykorzystując do tego nietypowe urządzenia. Obok zawodów każdy będzie mógł uczestniczyc w szkole gotowania, konkursie z nagrodami i posmakować pyszne jedzenie. Specjalne zajęcia kulinarne pod hasłem „smacznie i zdrowo” oraz „nadmorskie smaki” poprowadzą razem ze swoimi kolegami Artur Grajber (szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie) oraz Michał Tkaczyk (szef kuchni hotelu Bristol w Warszawie). Przy kulinarnym miasteczku stanie wielki kocioł, w którym dla uczestników festynu będzie pzrygotowywany gulasz. Imprezę poprowadzą mistrzowie mikrofonu Zygmunt Chajzer oraz Roman Czejarek. Gośćmi specjalnymi będą dziennikarze ekipy TVN Projekt Plaża, czyli Dorota Gardias-Skóra i Irek Bieleninik, a na małe co nieco podobno wpadnie też Mariusz Pudzianowski! Na scenie gwiazdą wieczoru będzie zespół Wanda i Banda. Wcześniej specjalny program dla dzieci nakręci Pan Japa razem z Papugiem i Piratami. Na muzykę świata zaprosi Państwa rewelacyjny Sprint Band.