Czy da się ugotować pyszne danie na odwróconym żelazku do prasowania? Czy można przyrządzić elegancką potrawę tylko za pomocą grzałki do herbaty? 15 sierpnia w Mielnie odbędą się drugie Mistrzostwa Świata w Gotowaniu na Byle Czym! Na oczach publiczności najlepsze ekipy mistrzów kulinarnych będą przygotowywać konkursowe potrawy wykorzystując do tego nietypowe urządzenia. Obok zawodów każdy będzie mógł uczestniczyc w szkole gotowania, konkursie z nagrodami i posmakować pyszne jedzenie. Specjalne zajęcia kulinarne pod hasłem „smacznie i zdrowo” oraz „nadmorskie smaki” poprowadzą razem ze swoimi kolegami Artur Grajber (szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie) oraz Michał Tkaczyk (szef kuchni hotelu Bristol w Warszawie). Przy kulinarnym miasteczku stanie wielki kocioł, w którym dla uczestników festynu będzie pzrygotowywany gulasz. Imprezę poprowadzą mistrzowie mikrofonu Zygmunt Chajzer oraz Roman Czejarek. Gośćmi specjalnymi będą dziennikarze ekipy TVN Projekt Plaża, czyli Dorota Gardias-Skóra i Irek Bieleninik, a na małe co nieco podobno wpadnie też Mariusz Pudzianowski! Na scenie gwiazdą wieczoru będzie zespół Wanda i Banda. Wcześniej specjalny program dla dzieci nakręci Pan Japa razem z Papugiem i Piratami. Na muzykę świata zaprosi Państwa rewelacyjny Sprint Band.