10 marca br. w Centrum Techniki Kulinarnej przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie odbędzie się Turniej Szkół Gastronomicznych: „Drób na Wielkanocnym Stole 2011″. Celem głównym konkursu jest wykazanie się znajomością w przygotowaniu dań z drobiu o charakterze wielkanocnym. W konkursie może wziąć udział maksymalnie 16 szkół z całej Polski. Konkurs składa się z dwóch etapów: I etap – konkurencja techniczna i II etap – sporządzanie potraw o charakterze wielkanocnym z drobiu Organizatorem konkursu jest Grupa Dora Metal i Zespół Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz Klubu Szefów Kuchni.
Harmonogram:
9.00 – 9.30 – rejestracja uczestników
9.30 – losowanie stanowisk
9.45 – oficjalne otwarcie konkursu
10:00 – 10.10 przygotowanie uczestników z zespołów 1 – 5 na stanowiskach
10.10 – 10.25 zadanie techniczne
10.25 – 11.25 przygotowanie dania konkursowego
11.35 – 11.45 przygotowanie uczestników z zespołów 6 – 10 na stanowiskach
11.45 – 12.00 zadanie techniczne
12.00 – 13.00 przygotowanie dania konkursowego
13.10 – 13.20 przygotowanie uczestników z zespołów 11 – 16 na stanowiskach
13.20 – 13.35 zadanie techniczne
13.35 – 14.35 przygotowanie dania konkursowego
Ok. 15.15 – 15.30 – ogłoszenie wyników, rozdanie nagród