W łódzkiej Manufakturze otworzyła się nowa autorska kawiarnia, Dobro&Dobro Cafe. W menu znajdują się nie tylko klasyczne kawy, ale także kawowe wariacje, lemoniady i shake’i. Do tego śniadania, desery oraz lunche. A to wszystko w nowej strefie restauracyjnej Manufaktury – Qulinarium.
Dobro&Dobro Cafe to europejska sieć kawiarni, która zapoczątkowała swoją historię od najmniejszej kawiarni w Polsce – wpisanej do księgi rekordów. Punkt w Manufakturze usytuowany jest w Qulinarium, czyli strefie, gdzie w jednym miejscu można znaleźć ponad trzynaście różnych kuchni świata, a także wpaść po kawę na wynos. A jakie kawowe propozycje można znaleźć w Dobro&Dobro Cafe? Kawę pieczoną, łagodną kawę chałwową, matcha mango latte, cappu orange czy kokosowy flat white.
Wyspa jest kraftową realizacją konceptu kawiarni Dobro&Dobro Cafe, wykonaną w stylu loftowym, w ciepłym pomarańczowym kolorze, który jest symbolem firmy. Koncepcja marki idealnie wpisuje się w odnowę dawnego food courtu, a dzisiejszego Qulinarium Manufaktury znajdującego się na pierwszym piętrze centrum.
Wyspa w Manufakturze jest jedynym naszym punktem w galerii handlowej. To dla nas cenne doświadczenie w rozwoju sieci Dobro&Dobro. W przyszłości chcielibyśmy pojawić się w innych centrach, nie tylko w Polsce – mówi Liudmyla Sokalska, przedstawicielka Dobro&Dobro. Zdecydowaliśmy się na otwarcie punktu w Manufakturze, ponieważ jest to miejsce, które ciągle się rozwija oraz dostosowuje się do nowych tendencji biznesowych.