23 listopada w restauracji Parmizzano’s w Warszawie odbyła się kolacja z okazji Międzynarodowego Tygodnia Kuchni Włoskiej. O swoich kulinarnych dziełach opowiedzieli nam Diego Bongiovanni oraz szef kuchni hotelu Marriott Paweł Kałuski. Wydarzenie to zorganizował Hotel Marriott wspólnie z Włoskim Instytutem Handlu, Ambasadą Włoską oraz Włoskim Instytutem Kultury.
Diego Bongiovanni gotuje na scenie, prowadzi pokazy life-cooking, programy telewizyjne na RAI1 i RAI2, audycje radiowe, pisze książki i artykuły kulinarne. Jest nieprzewidywalny i totalnie zaskakujący! Jego kuchnia to innowacyjne połączenia pełne koloru i efektów specjalnych. Lubi gotować nawet z resztek. Nie znosi kawioru za to obierki ziemniaków, skórki z pomidorów, czy fus…y z kawy są często bohaterami jego potraw. Lubi korzystać z niekonwencjonalnych technik gotowania. Wykorzystuje wiertarki, prostownice do włosów, lokówki czy żelazka…
fot. Urszula Wszelaka
fot. materiały prasowe