21 marca marka Grycan – Lody od pokoleń zaprezentowała nowości, które pojawią się w firmowych lodziarnio-kawiarniach. Tej wiosny właściciele marki zapraszają na desery lodowe.
– Kochamy desery lodowe i wiemy, że nasi goście także za nimi przepadają! W badaniu konsumenckim zapytaliśmy stałych bywalców lodziarnio-kawiarni przy jakiej okazji najchętniej sięgają po nasze lodowe kompozycje. Sukces w pracy, gorszy dzień, udane zakupy, potrzeba poprawienia sobie humoru, dobra ocena, którą dziecko przyniosło ze szkoły, czy też gorsza, niż się spodziewało – okazało się, że każdy powód jest dobry, aby nagrodzić się lub pocieszyć naszym deserem lodowym. – mówi Małgorzata Grycan – współwłaścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń. Takie opinie niezwykle nas cieszą, tym bardziej, że w tym roku stawiamy właśnie na desery lodowe.
W menu lodziarnio-kawiarni znalazły się cztery nowe propozycje – Deser Malinowe Brownie, Deser Mango, Deser Pistacjowy oraz Deser Bakaliowy. Wszystkie od podstaw przygotowywane z lodów produkowanych rzemieślniczymi metodami według tradycyjnych receptur.
Deser Malinowe Brownie to połączenie trzech kulek lodów – czekoladowych, stracciatella i sorbetu z malin skomponowanych z gorącym, obłędnie czekoladowym ciastkiem brownie własnej produkcji. Kompozycję dopełnia bita śmietana, przygotowywany na miejscu w lodziarnio-kawiarni sos z malin, oraz chrupiąca waflowa rurka wypiekana i ręcznie zwijana we własnej pracowni cukierniczej.
Deser Mango to słoneczne połączenie sorbetu z mango i lodów śmietankowych z musem z niezwykle słodkiej odmiany mango Alfonso, plastrami banana, bitą śmietaną i maślanym „kocim ciasteczkiem” przygotowywanym ręcznie na bazie tej samej rodzinnej receptury, którą stosował ojciec Elżbiety Grycan jako szef pracowni cukierniczej Hotelu Bristol.
Nowy Deser Bakaliowy to kompozycja jednych z najchętniej wybieranych przez gości lodziarnio-kawiarni lodów bakaliowych i lodów czekoladowych z ubijaną na miejscu, puszystą i słodką bitą śmietaną oraz polewą czekoladową. Całość udekorowana została bezami kawowymi wypiekanymi we własnej pracowni cukierniczej.
Deser Pistacjowy łączy aromatyczne lody pistacjowe i doskonale podkreślającą ich smak, kulkę lodów czekoladowych. Kompozycja udekorowana jest puszystą i słodką bitą śmietaną, polewą czekoladową oraz pistacjami. Dekorację uzupełniają chrupiące bezy własnej produkcji.
Jakość, tradycja i rzemiosło cukiernicze stoją za marką Grycan – Lody od pokoleń od początku jej istnienia. Lody produkowane w podwarszawskiej fabryce w Majdanie powstają zgodnie ze sprawdzonymi recepturami, przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Sekretem marki są najwyższej jakości składniki: śmietanka kremówka 30%, żółtka jaj, cukier oraz pieczołowicie przygotowywane dodatki: kupowane w szczycie dojrzałości, ręcznie obierane i krojone owoce, starannie wyselekcjonowane bakalie, czy ręcznie siekana czekolada deserowa. Tak przygotowane lody i sorbety z owoców są podstawą wszystkich deserów lodowych dostępnych w menu lodziarnio-kawiarni Grycan – Lody od pokoleń.