Dariusz Sienicki: Nie można oszczędzać na jakości produktów

Porady

Dariusz Sienicki: Nie można oszczędzać na jakości produktów

Zdobycie podniebienia turystów nie jest łatwe i wymaga kilku ważnych działań. Pierwszym z nich jest dbałość o jakość i świeżość produktów, jakie znajdują się w ofercie. Smażone ryby powinny być świeże i pochodzić z lokalnych łowisk, podobnie jak mięsa na burgery, które warto zamawiać u lokalnych dostawców. Nie można oszczędzać na jakości produktów – mówi radzi Dariusz Sienicki, szef kuchni w Garage Grill & Bar w Łomży, członek Klubu Szefów Kuchni.

Kolejnym ważnym aspektem jest przygotowanie dań i deserów, nie tylko w oparciu o lokalne receptury, ale również z użyciem odpowiednich składników, co wpływa na smak i jakość posiłków. Aby sprostać wymaganiom gości, ważne jest zwrócenie uwagi na ich oczekiwania oraz na trendy w kuchni. W tej sytuacji warto zastanowić się nad zaprezentowaniem wegetariańskich odpowiedników tradycyjnych dań mięsnych, umiejętnym wykorzystaniu polskiej tradycji kulinarnej, a także na sezonowych warzywach, które będą doskonałym uzupełnieniem diety wegetariańskiej.