Dania z dziczyzny w sopockim Sheratonie

Newsy

Dania z dziczyzny w sopockim Sheratonie

16 października 2009

W październiku br. restauracja Wave w hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa proponuje swoim gościom nietuzinkowe dania z dziczyzny.

Wśród propozycji szefa kuchni – Tomasza Boruckiego znajdują się takie przysmaki jak carpaccio z sarny z chrupiącym parmezanem, rosół z bażanta z kluseczkami z wątróbki, schab z dzika serwowany z zapiekanką z selera, jabłek i ziemniaków, a także faszerowana przepiórka.

– Nastała jesień. Jest to pora roku, która kojarzy mi się z leśnymi spacerami, grzybobraniami i polowaniami. Poza tym to właśnie jesienią i zimą prawdziwa dziczyzna jest najsmaczniejsza, ma najmniej tłuszczu i jest najbogatsza w walory smakowe – opowiada Tomasz Borucki, szef kuchni hotelu Sheraton Sopot.

Źródło: Sheraton