Da Grasso wprowadza do menu nowe smaki rodem z kuchni Stanów Zjednoczonych. W ramach Smaków Da Grasso USA na smakoszy czekają: pizza na grubym cieście, amerykański hamburger oraz soczyste żeberka pieczone na złoto. Wszystkie dania serwowane są w zestawach z Pepsi i typowymi dla USA dodatkami.
Nowe dania dostępne są zarówno na miejscu w pizzeriach i restauracjach, jak również na wynos i w dowozie. – „Kontynuując cykl Smaków Da Grasso postanowiliśmy wprowadzić do menu różnorodną i smaczną kuchnię amerykańską. Nasza nowa propozycja jednoczy w sobie wpływy wielu kuchni. Do menu wybraliśmy trzy charakterystyczne amerykańskie dania. Mamy nadzieję, że nasze propozycje zainspirują klientów Da Grasso do kulinarnego odkrywania USA” – powiedziała w komunikacie prasowym Magdalena Piróg, wiceprezes zarządu Da Grasso.
W związku z wprowadzeniem nowych smaków Da Grasso USA dla gości restauracji i pizzerii przygotowany został konkurs, w którym główną nagrodą jest wycieczka do USA.