Żywiec to kolejna miejscowość, w której mieszkańcy będą mogli skorzystać z bogatej oferty Da Grasso. Nowa restauracja będzie zlokalizowana na ul. Dworcowej, a oficjalne otwarcie nastąpi 20 grudnia. To jednak nie koniec – sieć zapowiedziała uruchomienie kolejnych inwestycji już na początku 2023 r.
W nowo powstałej restauracji klienci będą mogli skorzystać z bogatej i atrakcyjnej oferty. W menu, poza tradycyjną pizzą (dostępną w blisko 40 wariantach), dostępne będą m.in.: startery, sałaty, burgery, dania mięsne oraz szeroki wybór zimnych i gorących napojów.
Za nami bardzo intensywny i udany rok, związany również z uruchomieniem kolejnych restauracji. Cieszymy się, że grono naszych partnerów biznesowych nieustannie się powiększa, a mieszkańcy kolejnych miejscowości mogą korzystać z naszej oferty. Lokal w Żywcu jest ostatnią tegoroczną inwestycją Da Grasso, jednak już na początku 2023 r. ogłosimy kolejne otwarcia – mówi Magdalena Parfianowicz, Manager Operacyjny ds. Rozwoju Placówek Franczyzowych w Da Grasso.
Da Grasso posiada ponad 25-letnie doświadczenie na polskim rynku gastronomicznym. Pierwsza restauracja powstała w 1996 r. w Łodzi, a obecnie sieć posiada blisko 200 lokali w 140 miastach w Polsce. W 2021 r. Da Grasso dołączyło do międzynarodowego koncernu Orkla, specjalizującego się w dostawie markowych dóbr konsumpcyjnych dla sektora spożywczego, out-of-home
i handlu detalicznego.