23 czerwca w Warszawie odbyła się pierwsza tegoroczna edycja Pizza Run z Da Grasso. W wydarzeniu wzięło udział 600 biegaczy z całej Polski, a po zakończeniu zawodów na wszystkich uczestników czekała pizza.
Całe wydarzenie rozpoczęło się przed godziną 11, kiedy odbyła się rozgrzewka dla uczestników biegu dziecięcego. Najmłodsi rozpoczęli rywalizację punktualnie o 11:00, a następnie odebrali pamiątkowe medale i „pizzową” nagrodę. Ok. 11:45 została przeprowadzona rozgrzewka dla dorosłych, którzy następnie rywalizowali na dystansie 5 km – oni również po zakończeniu biegu otrzymali medal i kawałek pizzy.
W trakcie wydarzenie uczestnicy i goście mogli skorzystać z wielu atrakcji. Do ich dyspozycji była m.in. ścianka do wykonywania pamiątkowych zdjęć, fotobudka 360, darmowe gumy dla wszystkich uczestników, a także konkursy z atrakcyjnymi nagrodami od Da Grasso.
Organizatorem wydarzenia był entuzjasta łączenia jedzenia ze sportem, łodzianin Dominik Stanek. I to właśnie Łódź do tej pory była miejscem, w którym odbywały się przygotowane przez niego sportowe spotkania, które zawsze łączyła wspólna idea – pobiec i zjeść. Wśród „jedzeniowych” biegów wyróżnić można „Pączek Run”, „Ice Cream Run”, „Cookie Run” oraz oczywiście „Pizza Run”, którego partnerem została w ubiegłym roku sieć DaGrasso.
Rozpoczęły się już zapisy na dwa kolejne biegi Pizza Run w Poznaniu i w Łodzi. Więcej szczegółów na stronie internetowej – https://runoholic.pl/.