26 czerwca br. sieć pizzerii i restauracji Da Grasso otwiera 200. lokal w Polsce. Najnowsza restauracja zlokalizowana jest w Gdańsku. Każdego dnia sieć sprzedaje 40 tys. sztuk pizzy. W menu można znaleźć pizzę serwowaną z unikalnymi w smaku sosami, ale przede wszystkim grillowane mięsa, ryby, makarony, przekąski oraz sałatki i desery.
– Sieć pizzerii Da Grasso to najszybciej rozwijająca się sieć gastronomiczna w Polsce. Mamy już 200 lokali, a do końca roku chcemy otworzyć jeszcze kilkanaście nowych restauracji, pizzerii i pizzerii Express. Wierzymy, że sukces Da Grasso to już nie tylko pizza. Oferta skierowana początkowo do ludzi młodych i dynamicznych, trafiła do wszystkich, którzy szukają nowych wrażeń i smaków – powiedziała Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
Pierwsza pizzeria powstała w Łodzi pod koniec lat 90. zyskując uznanie zarówno, dzięki dużej oraz smacznej pizzy, jak również wyjątkowemu wystrojowi wnętrz i energetycznym zestawieniom kolorów i kształtów. Zieleń kontrastująca z ognistą czerwienią, to początek marki Da Grasso, która w kolejnych latach zaistniała z sukcesem już jako sieć franczyzowa, skupiająca pizzerie i restauracje na terenie całego kraju. Obecnie sieć Da Grasso to: 10 restauracji, 167 pizzerii i 21 pizzerii Premium i 2 pizzerie Da Grasso Express.
– Nowość w naszej sieci stanowią pizzerie Da Grasso Express, które najszybciej dostarczają zamówienia. Wiemy, że klienci nie lubią zbyt długo czekać na zamówione dania. Dwa lokale Da Grasso Express funkcjonują w Łodzi, ale wkrótce rozszerzymy ofertę na inne polskie miasta – dodaje Magdalena Piróg.