3 marca balicki hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport rusza z nowym cyklem imprez kulinarnych. W każdy pierwszy czwartek miesiąca hotelowa restauracja będzie zmieniać swoje oblicze, zabierając swoich gości w podróż kulinarną do dalekiego Kraju Kwitnącej Wiśni.
Japońska kuchnia należy do najzdrowszych na świecie, ma bardzo mało cholesterolu, tłuszczy i kalorii. Mimo swojej pozornej prostoty jest niezwykle różnorodna i smaczna. Specjalnie dla wszystkich Gości, Miłosz Kowalski, szef kuchni Hilton Garden Inn Kraków Airport zaprosił Sushi Mastera, Mateusza Gębice, który przygotuje jedno z najpopularniejszych potraw kuchni japońskiej. Sushi będzie przygotowywane na bieżąco na oczach zamawiających.
– Sushi przebyło długą drogę, zanim stało się jednym z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawalnych dań świata. Istnieje wiele jego rodzajów. Niezbędne minimum wiedzy to rozróżnienie nigiri od maków, ale podczas naszej kolacji postaramy się przedstawić zdecydowanie więcej informacji, które pozwolą szerzej spojrzeć na japońską kuchnię oraz zrozumieć fenomen i zgłębić historię popularnych rolek. – mówi Piotr Kocimski, Food and Beverage Manager w Hilton Garden Inn Kraków Airport.