Czerwcowe wydanie „Poradnika Restauratora” już w dystrybucji

Aktualności

Czerwcowe wydanie „Poradnika Restauratora” już w dystrybucji

Czerwcowy numer „Poradnika Restauratora” w wersji papierowej, z największym czytelnictwem, wiarygodnością i opiniotwórczością w prasie gastronomicznej wg Stowarzyszeń Kulinarnych – Marzec 2025, trafia już do przedstawicieli branży HoReCa w całym kraju.

Temat miesiąca jest rosnący wpływ trendu convenience na gastronomię. W artykule „Czy convenience zmienia gastronomię na lepsze?” swoje opinie prezentują eksperci z różnych segmentów rynku: Jerzy Roguski (Żabka Polska), Marek Burkacki (Instytut Kulinarny Transgourmet), Grzegorz Gajda (Novotel & Ibis Poznań Centrum), Paweł Gacek (Destigo Hotels) oraz Marcin Capala (Pałac Mała Wieś).

W numerze znalazła się także relacja z wizyty Baracka Obamy w Poznaniu podczas kongresu Impact’25. Wydarzeniem o wyjątkowym znaczeniu dla lokalnej gastronomii była prywatna kolacja byłego prezydenta USA w restauracji TU. REStAURANT – dwukrotnie wyróżnionej przez Michelin Guide nagrodą BIB Gourmand.

Przed nami nominacje do Hermesa Kulinarnego „Poradnika Restauratora”. Kto w tym roku zostanie uhonorowany statuetkami, dowiemy się 25 września br. w Poznaniu.

Warto również przeczytać rozmowę z Małgorzatą Figarską, szefową gastronomii w hotelu Manor House SPA**** / Pałac Odrowążów***** w Chlewiskach.

W najnowszym wydaniu nie zabrakło praktycznych materiałów poradniczych, m.in.: „Nowe smaki czy ponadczasowe klasyki – przed jakimi wyzwaniami stają producenci lodów w sezonie 2025?”, „5 pomysłów na dziecięcy bufet śniadaniowy” czy „Energooszczędna gastronomia – jak skutecznie obniżać koszty?”

Jak zawsze polecamy także nasze stałe działy: Nowości oraz Kadr.

Miłej lektury – i do zobaczenia w świecie HoReCa!