Czerwcowe wydanie Poradnika Restauratora od początku miesiąca dociera już do restauracji oraz przedstawicieli branży HoReCa w całym kraju.
Co w numerze? Zachęcamy do zapoznania się z tematem miesiąca pt. „Lato zza baru i EURO 2024”, gdzie wypowiadają się m.in. Sebastian Piechna, Manager Panorama Sky Bar w Warsaw Marriott Hotel, Michał Bobrowski, Global Beverage Manager z grupy restauracyjnej Whiskey in the Jar, Piotr Gutowski, Stowarzyszenie Polskich Barmanów, Łukasz Zarzecki, dyrektor, trener Ogólnopolska Szkoła Barmanów.
A także z nominacjami do Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora w czterech kategoriach – restauracja, restauracja hotelowa, cukiernicy i kucharz młodego pokolenia.
Warto przeczytać rozmowę z Grzegorzem Labudą, szefem kuchni w restauracji Sztormowa w Stegnie.
Na naszych łamach nie zabrakło również materiałów poradniczych m.in. „Lodowa pora roku”, „Dobra kawa – dyskretny urok powtarzalności” czy „Raport UCE Research – Rynek fast foodów”.
Poza tym ciekawy artykuł Jarka Walczyka „Jak motywować zespół do pracy? czy mecenas Izabelii Wardaszko „Kontrola Sanepidu, czyli jakie kary grożą restauratorowi za nieprzestrzeganie wymogów?”.
Zachęcamy również do przeczytania popularnych działów, takich jak nowości oraz dział w kadrze.
Miłej lektury ze świata HoReCa!