W najnowszym wydaniu Poradnika Restauratora polecamy rozmowę z Dorotą Rydygier, restauratorką, właścicielką i szefową kuchni restauracji Voila w Krakowie, która jesienią 2021 r. odważyła się wystąpić, jako restaurator i zarazem członek IGGP przeciw Skarbowi Państwa i pociągnąć tysiące osób za sobą. A także relację z przygotowań Bartosza Petera do finału prestiżowego konkursu Global Chefs Challange w Abu Dhabi (30.5-2.06), w którym rywalizują najlepsi szefowie kuchni z całego świata.
Warto również przeczytać artykuł Jak podnieść ceny i nie stracić gości? autorstwa Dominika Karpika, szefa kuchni Mercato Hilton Gdańsk Hotel czy „Śniadanie z porcją białka”, gdzie wypowiadają się m.in.: Dawid Wojciechowski, Executive Chef w restauracji Salt w Copernicus Toruń Hotel i Michał Szczepański, szef kuchni z Hotelu & Spa****Herbarium.
Poza tym artykuł „Czy video zdominowało świat mediów społecznościowych?”, „Jak wprowadzić roślinne menu w restauracji?” czy „Foodpairing – (nie) prosty klucz do sukcesu”.
Miłej lektury ze świata HoReCa!