Czas na kuchnię zbójnicką

Newsy

Czas na kuchnię zbójnicką

16 lipca 2015

Zapraszamy na skoczowski Rynek, na VII Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej, podczas którego odbędzie się konkurs kulinarny profesjonalnych ekip kucharskich. Zakwalifikowali się doń: Adriana Wójcikowska, Mariusz Bobek – Restauracja Amarylis Kraków, Dawid Konior, Bartosz Puchałka – Restauracja Miodowa 8 w Wadowicach; Sławomir Lewandowski, Janusz Gawin – Restauracja Skorpion w Oświęcimiu; Patryk Mach, Przemysław Żurek – Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi; Piotr Huszcz, Paweł Gałecki – Restauracja Piano w Lublinie; Piotr Pyczot, Kamil Wiński – Restauracja Trzy Beczki w Białymstoku, Robert Górecki, Adrian Głowala – Restauracja 99 w Warszawie; Marcin Babiarz, Dmitri Petrov – Restauracja Wróblówka w Bielsko-Białej; Łukasz Łobejko, Michał Krupiński – Restauracja Eko w Lublinie.

Skład profesjonalnego jury degustacyjnego weszli: Jean Bos – przewodniczący jury, Szymon Szlendak – wiceprzewodniczący jury, Piotr Szczygielski – sekretarz jury, Wolfgang Menge, Karel Drapal i Marek Kropielnicki.

Podczas festiwalu kucharze Stowarzyszenia Beskidzki Klub Kulinarny i zaproszeni goście gotować będą gulasz na dwumetrowej patelni. Dochód ze sprzedaży jadła będzie przeznaczony na budowę hospicjum.