Zapraszamy na skoczowski Rynek, na VII Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej, podczas którego odbędzie się konkurs kulinarny profesjonalnych ekip kucharskich. Zakwalifikowali się doń: Adriana Wójcikowska, Mariusz Bobek – Restauracja Amarylis Kraków, Dawid Konior, Bartosz Puchałka – Restauracja Miodowa 8 w Wadowicach; Sławomir Lewandowski, Janusz Gawin – Restauracja Skorpion w Oświęcimiu; Patryk Mach, Przemysław Żurek – Hotel Blue Diamond w Nowej Wsi; Piotr Huszcz, Paweł Gałecki – Restauracja Piano w Lublinie; Piotr Pyczot, Kamil Wiński – Restauracja Trzy Beczki w Białymstoku, Robert Górecki, Adrian Głowala – Restauracja 99 w Warszawie; Marcin Babiarz, Dmitri Petrov – Restauracja Wróblówka w Bielsko-Białej; Łukasz Łobejko, Michał Krupiński – Restauracja Eko w Lublinie.
Skład profesjonalnego jury degustacyjnego weszli: Jean Bos – przewodniczący jury, Szymon Szlendak – wiceprzewodniczący jury, Piotr Szczygielski – sekretarz jury, Wolfgang Menge, Karel Drapal i Marek Kropielnicki.
Podczas festiwalu kucharze Stowarzyszenia Beskidzki Klub Kulinarny i zaproszeni goście gotować będą gulasz na dwumetrowej patelni. Dochód ze sprzedaży jadła będzie przeznaczony na budowę hospicjum.