Czas na gęsinę – przyłącz się do akcji

Newsy

Czas na gęsinę – przyłącz się do akcji

19 października 2012

“Na świętego Marcina najlepsza gęsina” – głosi przysłowie. Województwo kujawsko-pomorskie po raz kolejny rozpoczyna promocję polskiej gęsiny, mającą na celu przywracanie tradycji serwowania gęsiny od 11 listopada. Akcja „Kujawsko-Pomorska Gęsina na Św. Marcina” jest skierowana do każdej restauracji w Polsce.

– Chcemy wesprzeć promocyjnie nawet do 200 restauracji, które zgłoszą się do naszej akcji. Decyduje kolejność zgłoszeń. Nasza akcja nie ma charakteru komercyjnego, jest finansowana przez samorząd województwa kujawsko-pomorskiego. Nie pobieramy żadnych opłat, nie stawiamy żadnych warunków poza złożeniem deklaracji serwowania gęsiny w Państwa restauracji od 10 listopada do co najmniej 15 grudnia br. – mówi organizator.

Organizator ze swej strony oferuje restauracjom biorącym udział w akcji bez żadnych opłat:

1. Zestaw promocyjny w postaci dwóch naklejek na drzwi wejściowe „Czas na gęsinę”, które będą wskazówką dla konsumentów, że Państwa restauracja bierze udział w naszej akcji, dwóch plakatów A3 oraz co najmniej 2000 szt. ulotek A6 informujących o akcji z miejscem do przybicia pieczątki z nazwą Państwa restauracji oraz jej adresem.

2. Gotowy wzór okolicznościowego menu na potrawy z gęsiny w postaci elektronicznej.

3. Promocję Państwa restauracji na stronie akcji  www.czasnagesine.pl oraz na portalach gastronomicznych.

4. Promocję akcji poprzez rozlosowanie 150 bezpłatnych voucherów na kolację dla dwóch osób wartości 100 zł, refundowanych przez nas po wykorzystaniu ich w Państwa restauracji przez konsumentów.

5. Promocję akcji w mediach ogólnopolskich.

Każda z restauracji biorąca udział w akcji jest zobowiązana do:

1. Umieszczenia w swojej karcie menu jednego lub więcej przepisów na gęsinę, która będzie serwowana w okresie od 10 listopada do co

najmniej 15 grudnia;

2. Przesłania co najmniej jednego przepisu na potrawę z gęsiny, która jest serwowana w restauracji, z podaniem – jeśli to możliwe – autora tego przepisu.

3. Brania udziału – w miarę możliwości – w wybranych punktach akcji.

4. Przyjmowania gości, którzy pojawią się w restauracji z voucherami.

 

Płaszczyzną kontaktu między konsumentami a restauracjami, forum konsumentów oraz recenzentów jest strona internetowa www.czasnagesine.pl.

Wszystkim restauracjom, które będą brały udział w akcji organizator oferuje stałe dostawy świeżych i mrożonych gęsi wprost od partnerów, zajmujących się dystrybucją gęsiny, zrzeszonych w Krajowej Radzie Drobiarstwa.