8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się Culinary Innovators.
Culinary Innovators to dzień wypełniony kulinarnymi wrażeniami. We wspaniałej przestrzeni zabytkowej Trybuny Toru Wyścigów Konnych odbędą się liczne degustacje wyśmienitych dań, win, piw, koktajli, polskich cydrów oraz wód, inspirujące prezentacje wybitnych ekspertów sztuki kulinarnej, nauki i designu oraz pokazy nowych technologii. A wszystko to podzielone zostanie na strefy: kreacji, degustacji, inspiracji, innowacji, chill oraz kibica.
W Strefie Kreacji za oprawę kulinarną wydarzenia zadbają niezwykłe osobowości:
Magdalena Ossowska, odznaczona czapkami i gwiazdkami szefowa kuchni z Niemiec, która zadebiutuje u nas, a wkrótce nieźle namiesza na polskiej scenie kulinarnej,
Ernest Jagodziński – szef kuchni i właściciel poznańskiej restauracji Autentyk, Szef Jutra 2017 Gault&Millau Polska,
Jakub Emanuel Malec – Executive Chef Hotelu Novotel, niekwestionowany autorytet ważnego i niezwykle modnego na świecie trendu zero waste
Michał Gniadek – szef kuchni restauracji Plato, Młody Talent 2018 Gault&Millau Polska
Wojciech Harapkiewicz – szef kuchni restauracji Babinicz, Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 Gault&Millau Polska.
Tego dnia mistrzowie fine-diningu przygotują wyjątkowe dania w nowej, awangardowej odsłonie „fun-diningu”.
Culinary Innovators otwiera sezon letnich wydarzeń kulinarnych w Polsce. Gault&Millau Polska, jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych przewodników kulinarnych na świecie, organizuje święto wyszukanego smaku, którego nie można przegapić.