24 listopada br., w trakcie uroczystej gali odbywającej się we wnętrzach stadionu Warszawskiej Legii, portal rezerwacyjny Hotele.pl po raz czwarty wręczył nagrody TopHotel. W trakcie spotkania wyróżniono także obiekty restauracyjne, zachowujące najwyższe standardy w kraju za nowatorskie rozwiązania, interesujące pomysły i oferty. Sponsorem kategorii był producent wody mineralnej Cisowianka Perlage.
Wyłonienie obiektów odbyło się w dwóch etapach. W pierwszym etapie zostały one poddane ocenie przez klientów indywidualnych oraz korporacyjnych. Zbadano ich popularność w systemach rezerwacyjnych Netmedia (właściciela Hotele.pl) oraz systemach partnerskich. W drugim etapie odbyło się głosowanie internautów.
Do tytułu TopHotel Restaurant 2011 nominowano trzy miejsca z najlepszą zdaniem klientów portalu kuchnią oraz obsługą. Hotel Monopol z Wrocławia zdobył 32,36 % głosów. Bydgoski City Hotel 6,70%. Zwycięzcą okazał się Hotel Bayjonn z Sopotu (aż 60,64% głosów) i jego nowo otwarta restauracja Thai-Thai, serwująca dania kuchni Dalekiego Wschodu. Kuchnią Thai-Thai zarządza mistrz orientalnej sztuki kulinarnej Sanada Changepuena. Patronat nad kategorią
TopHotel Restaurant objęła Cisowianka Perlage, która ze swoją ofertą obecna jest już w najlepszych restauracjach Polski. Dedykowany rynkowi HoReCa produkt mocno wchodzi także na rynek hotelarski.