Chłopskie Jadło z nową ofertą dla dzieci

Newsy

Chłopskie Jadło z nową ofertą dla dzieci

10 września 2014

Chłopskie Jadło, sieć restauracji należąca do Sfinks Polska, przygotowało nowe menu dla dzieci. W ofercie dla najmłodszych pojawiły się dwie zupy, cztery dania główne i dwa desery. Dodatkowo restauracje wprowadziły do menu siedem rodzajów świeżych i gotowanych warzyw. Do każdego dania głównego w zestawie dziecko otrzymuje kompot gratis oraz prezent, ponadto podkładki pod talerze spełniają rolę kolorowanek. W lokalach pojawiła się również biała porcelana dedykowana wyłącznie maluchom, w tym trójdzielne talerzyki oraz nowe drewniane krzesełka dla dzieci.

– Rodziny z dziećmi są dla nas bardzo ważnymi gośćmi. Dlatego też chcemy aby w naszych restauracjach komfortowo czuli się zarówno dorośli, jak i maluchy. W tym celu odpowiednio skomponowaliśmy dania do nowego menu dla dzieci, w oparciu o starannie dobrane składniki. Bogata oferta warzyw i domowy kompot zapewnią zdrowy i urozmaicony posiłek dla dziecka. Ponadto obok odświeżonych kącików zabaw zaproponowaliśmy kilka nowych atrakcji dla najmłodszych w postaci kolorowanek i zabawek. Wprowadzone zmiany sprawiają, że restauracje Chłopskie Jadło jeszcze bardziej są przyjazne rodzinom – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.

W nowym menu dla dzieci do wyboru są dwie zupy – rosół z kluskami i pomidorówka. Z dań głównych Chłopskie Jadło proponuje „Łososia smakosza”, czyli grillowanego łososia z warzywami i purée z ziemniaków. Ponadto pod nazwą „Pan kopytko” oferowane są kopytka podsmażane w bułce tartej i maśle. Z kolei zamawiając „Kurczaki chrupaki”, najmłodsi klienci otrzymają kawałki kurczaka w chrupiącej panierce z warzywami i talarkami z ziemniaków, a decydując się na „Jabłkowe racuchy” będą mogły zjeść tradycyjne racuchy ze świeżymi jabłkami, z dodatkiem miodu lub konfitury i miseczką prażonych jabłek. Oferta deserów zawiera natomiast gofry „Palce lizać”, serwowane ze słodkimi dodatkami oraz lody z bitą śmietaną, rurkami i wiórkami czekoladowymi lub słodką polewą – „Hokus pokus”. Rodzice mogą też dla dzieci wybrać miseczkę świeżych lub gotowanych warzyw takich jak ogórek zielony, cząstki pomidora, marchewka do chrupania, marchewka z jabłkiem, ogórek kiszony, mizeria, mieszanka gotowanych brokułów, kalafiora i marchewki.