Chłopskie Jadło prezentuje nowe menu

Wydarzenia

Chłopskie Jadło prezentuje nowe menu

23 lipca 2015

Restauracje Chłopskie Jadło, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadzają nowe menu. Pojawiły się w nim rozmaite propozycje kulinarne, w tym placki Macieja z wędzonym łososiem bądź po chłopsku, nowe steki z polskiej wołowiny czy grzanki bacy. Do głównej karty dań włączona została również niecka chłopska składająca się ze specjałów kuchni polskiej. Równocześnie rozszerzony został wybór dodatków i sosów, zaś cała oferta została skonstruowana w taki sposób, by klienci mogli dobierać je wedle uznania. Nowe menu dostępne jest w lokalach Chłopskie Jadło w Warszawie, Krakowie i Głogoczowie, Luboniu oraz w Bielsku-Białej. 

– Najnowsza karta dań w Chłopskim Jadle powstała z myślą o tym, by jeszcze bardziej wpisać się w potrzeby naszych gości. Nie tylko wprowadziliśmy do menu nowe propozycje, ale zmodyfikowaliśmy  ofertę tak, by nasi klienci mogli komponować dania pod swój gust wybierając do nich ulubione dodatki. Liczymy, że chętnie będą łączyć różne smaki i delektować się specjałami polskiej kuchni z najnowszego menu – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.

Wśród nowości w Chłopskim Jadle znalazły się grzanki bacy z chleba wiejskiego z plastrem boczku, zapiekane z serem serem góralskim, żurawiną i suszoną śliwką, podawane z sałatką wegetariańską. Można również spróbować mieszanki sałat z wędzonym łososiem serwowanej z dodatkiem świeżych warzyw i aromatycznym sosem. Dla wielbicieli mięs pojawiły się zaś trzy nowe steki z polskiej wołowiny – z polędwicy, z rostbefu i stek tomahawk z antrykotu. Klienci mają też do wyboru nowe propozycje placków Macieja – obok dotychczas serwowanych z gulaszem na ostro, znalazły się też chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, z sosem grzybowym, a także po chłopsku.

Ponadto do karty na stałe włączona została niecka chłopska, zawierająca bestsellerowe pozycje Chłopskiego Jadła, począwszy od pierogów, przez gołąbki po różne rodzaje mięs serwowane na drewnianej niecce. Po raz pierwszy dostępna jest też wersja na trochę mniejszy apetyt – pół niecki.