CHEFS – wiosenne spotkanie szefów kuchni i cukierni

Wydarzenia

CHEFS – wiosenne spotkanie szefów kuchni i cukierni

15 maja 2017

Dzisiaj w Gdańsku w Hotelu Almond odbędzie się wiosenna edycja spotkania szefów kuchni i cukierni pod hasłem „Gotowanie na styku morza i lądu”. Najważniejszą atrakcją jest wspólny połów ryb. 60 szefów kuchni i cukierni wypłynęło rano kutrami na Bałtyk, aby złowione dary morza wykorzystać do przygotowania autorskich dań. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.Szefowie kuchni i cukierni podzielą się także inspiracjami na przygotowanie doskonałej jakości wołowiny oraz wykorzystają polskie produkty regionalne. Kontynuując tradycje z ubiegłych lat, organizatorzy zaproszą uczniów szkół gastronomicznych, którzy będą mieli okazję obserwować pracę profesjonalnych kucharzy i cukierników oraz spróbować przygotowanych przez nich dań. Przypominamy, że pierwsze spotkanie odbyło się w Mikołajkach w październiku 2014 r. pod hasłem „Chefs Only”.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.