22-23 marca zapraszamy wszystkich szefów kuchni i cukierników do udziału w Chefs Only, które odbędzie się w Cukrowni Żnin. Gospodarzem tej edycji jest Przemysław Urbaniak.
Spędza sen z powiek wielu kucharzom, a jej popularność rośnie w zastraszającym tempie – kuchnia roślinna! Statystyki nie kłamią, goście restauracyjni coraz chętniej wybierają dania nie tylko bezmięsne, a całkowicie pozbawione produktów odzwierzęcych. Dlatego też wychodząc naprzeciw oczekiwaniom szefów kuchni i cukierników postanowiliśmy zorganizować dla nich specjalną edycję CHEFS ONLY, na której będą oni mogli wziąć udział w przygotowanych przez partnerów wydarzenia pokazach kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, a także biorąc pod uwagę preferencje klientów w szczególności cukierni, przygotujemy pokazy uwzględniające diety wykluczające gluten, laktozę czy cukier – mówi Aneta Tyczyńska, organizator.
Udział w evencie jest nieodpłatny, każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma nocleg oraz wyżywienie z 22/23 marca, możliwość udziału w warsztatach, pokazach, panelu wspólnego gotowania oraz wieczornej imprezie. Tym razem dla najbardziej aktywnych i zaangażowanych uczestników organizator przygotował nie lada niespodziankę, udział w tworzeniu książki o kuchni roślinnej!
Oprócz warsztatów będziemy oczywiście wspólnie gotować, używając produktów przygotowanych na stoiskach przez naszych partnerów. Chefs Only to czas dla Was – na wymianę doświadczeń, próbowanie nowości i wspólne kreowanie trendów – dodaje.
Wystarczy zarejestrować się poprzez formularz dostępny na www.lekcjesmakow.pl.