To już druga edycja akcji, z której dochód przeznaczony zostanie na remont zniszczonych korytarzy w międzyleskim Centrum Zdrowia Dziecka. Poza 50% wpływów z samej kolacji pulę wsparcia powiększy 100% uzyskanych funduszy z licytacji voucherów pobytowych z hoteli partnerskich i przedmiotów ofiarowanych przez przyjaciół hotelu – m.in. PZPN, Centrum Wina oraz prac uznanych polskich artystów – Tadeusza Łapińskiego, Tadeusza Borowskiego i Małgorzaty Aleksandry Zagalskiej.
Kolacja będzie wyjątkowa zarówno ze względu na szczytny cel, jak i niepowtarzalne menu, które stworzy siedmiu szefów kuchni z siedmiu hoteli z całej Polski. Siedmiodaniowe menu stworzą: Mateusz Suliga (Unicus Palace Kraków), Tomasz Milewski (Hotel Mikołajki), Mariusz Gachewicz (Hotel Zamek Gniew), Piotr Krysiak (Zeelandia), Przemysław Langowski (Almond Business & SPA Gdańsk) oraz Piotr Apanel (DoubleTree by Hilton Wrocław) i Mirosław Gutowski (DoubleTree by Hilton Warsaw). Kolacja będzie połączona również z degustacją wina, specjalnie dobranego do każdego dania przez sommeliera z Centrum Wina – Norberta Brzozę.
Zeszłoroczna edycja umożliwiła remont korytarza na oddziale radiologii, czyniąc to miejsce zarówno bezpieczniejszym, jak i zdecydowanie radośniejszym dla małych pacjentów.
W tym roku zebrane fundusze zostaną przeznaczone na odnowę jednego z najbardziej emocjonalnych miejsc w Centrum Zdrowia Dziecka – korytarza prowadzącego na salę operacyjną. To tam zatroskani rodzice oddają swój największy skarb w ręce lekarzy, z nadzieją patrząc na znikające za drzwiami dziecko.
Wesprzeć akcję można na dwa sposoby: wykupując bilet na kolację w cenie 249 PLN za osobę lub/i przekazując przedmioty na licytację.
Całość wieczoru poprowadzi dziennikarka TVN24 Joanna Kryńska.
Więcej informacji dostępne na stronie www.doubletreewarsaw.pl
https://www.doubletreewarsaw.pl/oferty-specjalne/kolacja-charytatywna-chefs-foodies
https://www.facebook.com/events/389875255245499/
Rezerwacja: +48 22 278 00 00 doubletreewarsaw.reservations@hilton.com
Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” istnieje od 1977 r. i jest największym specjalistycznym szpitalem dziecięcym w Polsce. Każdego roku niesie pomoc około 80 tys. dzieci w oddziałach stacjonarnych i oddziałach dziennych oraz udziela 170 tys. porad ambulatoryjnych. Wykonuje się tu 12 tys. badań w znieczuleniu ogólnym i około 7 tys. dużych zabiegów operacyjnych. Centrum Zdrowia Dziecka jest również jednym z największych ośrodków transplantacji narządów u dzieci na świecie oraz jedyną tego typu placówką w Polsce.
Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.